Juist in deze tijden is het belangrijk dat we zoveel mogelijk lokaal blijven kopen, want ook als winkels nog even gesloten blijven is er van alles mogelijk om toch eenvoudig te bestellen zoals met Click & Collect. Zo steunen we onze ondernemers en helpen we ze deze coronacrisis door te komen zodat we na corona ook nog alle faciliteiten en winkels in onze dorpen hebben. Bovendien is lokaal kopen veel duurzamer dan bij de grote internetgiganten. De lokale ondernemer weet meer van zijn of haar eigen product en helpt u graag met een fijne service en u heeft het dezelfde dag nog zonder vertragingen.

Redenen om lokaal te kopen:

  • Kwaliteit van producten en diensten
  • Servicegericht en klantvriendelijk
  • Duurzaam als het gaat om vervoer van producten en het maken van producten
  • Bewust worden van waar (biologisch) voedsel en producten vandaan komen
  • Elkaar kennen en gekend worden
  • Steun aan lokale bedrijven/ economie

De Kracht van Lokaal
Op initiatief van het Winkelcentrum in Malden, de Ondernemersvereniging Gemeente Heumen en in samenwerking met de gemeente Heumen is deze campagne gestart. Kopen, recreëren en verbinden in uw eigen omgeving: dat is de Kracht van Lokaal! U bent de blauwgele borden voor deze campagne in onze gemeente vast al tegengekomen. Het is gericht op u als consument en de ondernemers binnen onze gemeente. Samen staan we sterk!

Lokale ondernemers sluiten aan
Steeds meer ondernemers uit onze gemeente doen mee met de Kracht van Lokaal. Op deze website staan ze allemaal vermeld. Een handig overzicht om te zien welk aanbod er is vlakbij huis. Zo hebben we een bank met een fysiek kantoor in Malden, kun je op loop- of fietsafstand heerlijk kleding shoppen, en zijn er leuke cadeauzaken en andere specialistische winkels. Je kunt lekker uit eten (weliswaar thuis) of straks weer genieten van een beautybehandeling bij een van de salons. Laten we samen zorgen dat het grote aanbod van winkels, diensten en faciliteiten ook in de toekomst zo groot blijft. Dat houdt onszelf, de ondernemers en onze gemeente vitaal en gezond.