Mavis is één jaar geleden gestart met Shambo. Dat lijkt heel kort, maar ze pakt het gelijk groots aan! Na jaren bij een grote corporate te hebben gewerkt kriebelde het om iets heel anders te gaan doen en wilde ze ook graag mensen helpen.

Haar dochter is de aanleiding geweest van een zoektocht naar de perfecte en natuurlijke haarverzorging. Haar dochter heeft krullen, dat is lastig om te verzorgen. Op veel etiketten van shampoos en conditioners staat onduidelijk vermeld wat erin zit, althans de ingrediëntenlijst is vaak lastig te ontcijferen. Zitten er agressieve sulfaten in, wat is de Ph-waarde, wat is de hoeveelheid proteïne, zitten er microplastics of allergenen in? En in hoeverre is dit product natuurlijk? Allemaal vragen om mooier en gezonder haar te krijgen.

Mavis wilde een natuurlijk product wat aan zou sluiten bij ieders haareigenschappen, een shampoo op maat. Ieder haartype heeft namelijk iets anders nodig, gelet op de balans tussen proteïnen en vocht. Ook mochten er geen palmolie, microplastics, chemicaliën en allergenen in zitten mét een milieuvriendelijke verpakking. Lastig te vinden. Dus ging ze dit zelf ontwikkelen! Een uitvoerig lang traject, van idee tot een plan en vertalen voor een laboratorium om vervolgens de markt te benaderen en het nieuwe merk en de nieuwe producten te introduceren. Om echt milieuvriendelijk te zijn steunt Shambo de missie van Forestwise (forestwise.earth): bescherming en behoud van het tropisch regenwoud op Borneo. In plaats van het kappen van regenwoud worden de zaden, noten en vruchten opgeraapt en verzameld. De olie uit deze noten wordt verwerkt in de producten van Shambo!

In de tussentijd heeft Mavis naast het ontwikkelen van eigen haarproducten de Happy Hair Box en het Happy Hair Handbook uitgebracht om mensen te helpen bij de juiste verzorging van hun haar, inclusief mooie hulpmiddelen zoals haarhanddoeken van duurzame bamboe stof. Wist je dat bamboe je haar veel sneller laat drogen? En dat zijde zorgt voor glad haar? Eerst moet je weten welk haartype je hebt en daarna weet je pas welke verzorging jouw haar nodig heeft. Het maakt niet uit of je steil haar hebt of krullen, elk type haar heeft een eigen verzorging nodig. Deze haartest staat op haar website: www.shambohair.com.

Ook vind je er een online webshop, daar bestellen mensen uit Nederland en België nu al haar producten. Het boek kun je ook gewoon lokaal bij Lucy in Overasselt of bij de Readshop in Malden vinden! Mavis zoekt juist de lokale verbindingen op, daarom doet ze ook mee met Kracht van Lokaal in gemeente Heumen. Zo heeft ze onlangs een leuk gesprek gehad met Légan Hand en Voetzorg in Heumen om haar producten daar ook aan te bieden en samen te werken.

Nu staat er een hele productlijn klaar van prototypen voor elk haartype met natuurlijke ingrediënten. Deze moeten natuurlijk ook nog getest worden door gebruikers die hun haar graag willen verzorgen. Vind je het leuk om de producten van Shambo te testen? Of ben je benieuwd naar de Happy Hair Box? En een kleine sneakpeak: deze week kun je je inschrijven voor het nieuwe Pluis-Vaarwel-Programma. Een hele gave pilot voor een klein prijsje. Interesse?

Stuur een berichtje naar Mavis.

Mavis Leijendeckers

+31 6 29133733

E  info@shambohair.com
www.shambohair.com