Anita Rossen Angenendt is een enthousiaste lokale ondernemer en zij wil graag mensen helpen. Dat doet ze met haar bedrijf ‘Saar aan Huis regio Nijmegen’.

Saar aan Huis is een landelijke organisatie voor mantelzorgondersteuning. Vier jaar geleden startte Anita met Saar aan Huis in onze regio. Ondernemen zit in haar bloed, ze komt uit een echte ondernemersfamilie. Saar aan Huis was op dat moment nog niet echt bekend in de regio, en een mooie uitdaging voor Anita om dat te gaan veranderen. Nu, vier jaar later, is Saar aan huis steeds meer een begrip en weten de mensen haar te vinden als ze hulp nodig hebben bij het ontlasten van mantelzorgers. Dat heeft ze bereikt door haar verhaal steeds opnieuw te vertellen. Door hard te werken en contact te leggen met onder andere ouderenadviseurs, zorgtrajectbegeleiders dementie, thuiszorg, bewindvoerders, zorginstellingen en de gemeente. Het is pure noodzaak om mantelzorgers te ontlasten en te zorgen dat zij niet uitvallen.

De Saars van Anita ontlasten mantelzorgers op allerlei mogelijke manieren. Als je naast je werk en gezin ook voor je ouder(s) moet zorgen, kom je altijd tijd te kort. Een Saar biedt je ouder een luisterend oor, ze gaan wandelen, maken een uitstapje of doen een spelletje. Daarnaast doen ze boodschappen, koken een gezonde maaltijd, helpen met licht huishoudelijk werk en begeleiden naar afspraken. In deze regio heeft Anita inmiddels al 70 Saars aangetrokken die mantelzorgers helpen.

Hierdoor kunnen mensen veel langer in hun eigen huis blijven wonen in hun veilige en vertrouwde omgeving. Een Saar is een mooi mens met ervaring in de zorg of de zorg voor iemand en helpt met veel plezier en aandacht andere mensen. Anita maakt de juiste match, zij kijkt naar de cliënt, de situatie, de mensen achter de cliënt en matcht een lieve Saar.

Anita: “Als ik een mooie match maak en de mantelzorger belt me op dat ze zo opgelucht zijn en even kunnen ademen, word ik helemaal gelukkig. Of er ontstaat een mooie vriendschap tussen Saar en de cliënt. Daar doe ik het voor.”

Voor deze ondersteuning en hulp aan huis is vergoeding mogelijk uit een PGB en bij veel verzekeraars vanuit de aanvullende. Maar je kunt ook gewoon bellen met Anita en dan wordt het gewoon direct geregeld! Ook al heeft Anita er meer dan een dagtaak aan om Saar aan Huis te runnen, ze is ook hartstikke actief betrokken binnen onze gemeente. Ze is ook initiatiefneemster van het vergeet-me-niet-pad in Overasselt. Een route met geverfde vergeet-me-nietjes op tegels zodat dementerende ouderen de weg weer terug kunnen vinden. Dit in het kader van Dementievriendelijk Heumen waar Anita ook in de werkgroep zit.

Wil je meer weten over Saar aan Huis? Neem dan  gerust contact op met Anita Rossen.

Telefoonnummer: 024 2001377 E-mail: anita.rossen@saaraanhuis.nl Website: www.saaraanhuis.nl