De naam Simone betekent ‘luisteraar’. Het is geen toeval dat Simone nu al bijna drie jaar haar eigen praktijk runt om mensen, jong en oud, te helpen die vastlopen. Dat doet Simone op meerdere vlakken, coaching, counseling, rouwbegeleiding en stervensbegeleiding.

In Overasselt bij het sport- en gezondheidscentrum De Laan heeft ze haar praktijk waar mensen terecht kunnen. Ook komt ze gewoon bij je thuis als dat nodig is. Simone is haar carrière begonnen als orthopedagoog en kindertherapeut en werkt nu nog steeds in het voortgezet onderwijs om jongeren met sociaal-emotionele problemen te helpen met hun hulpvraag. “Bij jonge kinderen is therapie meer spel, met oudere kinderen kun je samen praten over wat hen dwarszit.”

Het kriebelde al langer om een eigen praktijk op te zetten en om óók volwassenen te helpen. De afgelopen jaren volgde ze meerdere opleidingen zoals counseling, rouwbegeleiding en traumabehandeling om zich verder te specialiseren. Naast haar vaste baan en de praktijk, heeft ze ook zorg voor haar eigen kinderen.

Inmiddels heeft ze cliënten uit de hele omgeving, niet alleen uit Overasselt of gemeente Heumen, uit heel regio Nijmegen, Groesbeek en Oss komen mensen naar Simone toe om geholpen te worden. De mensen die Simone helpt, hebben diverse hulpvragen.
Bij coaching heb je een concrete hulpvraag en werk je samen naar een duidelijk persoonlijk doel.
Counseling wordt ingezet als je een probleem ervaart, waardoor je vastloopt, veel stress ervaart of niet lekker in je vel zit. Samen met Simone ga je onderzoeken waar dat door komt en ga je persoonlijke doelen stellen om hier vervolgens naartoe te werken.
Bij rouwbegeleiding helpt Simone met liefdevolle energie om grote verliezen te integreren in je leven. “Dat zijn ontzettend bijzondere en dankbare trajecten” zegt Simone. “Een nabestaande ervaart een groot gemis. De liefde voor de overledene staat hier vaak centraal.”
Sinds begin 2022 verzorgt Simone ook stervensbegeleiding. Voorbeelden van belangrijke hulpvragen bij een aankomend overlijden zijn: Hoe gaan we om met een kind of ouder die gaat overlijden binnen een gezin? Hoe ga ik zelf afscheid nemen van het leven en van de mensen om me heen?

Het bijzondere aan Simone en haar praktijk is dat zij niet één vaste methode volgt, maar maatwerk biedt. Eerst ga je in gesprek en kijk je of de klik er is. Samen bespreek je jouw hulpvraag, probleem en doel. Pas dan gaat Simone samen met jou aan de slag met een plan op maat. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van methodes. Het is altijd afgestemd op wie jij bent en wat jij nodig hebt. Jij staat hierin centraal.

Met behulp van Simone heb ik meer grip gekregen op mijn drukke leven, heb ik geleerd voor mijzelf te kiezen (wanneer nodig) en kijk ik met een fijn en tevreden gevoel terug op de laatste weken voor mijn vaders overlijden, zijn afscheid en periode die daarop volgde. Ik gun iedereen Simone bij het verwerken van een groot verlies.’

In gemeente Heumen werkt Simone al samen met huisartsen, en ook praktijkondersteuners verwijzen mensen al door. Maar je kunt haar ook gewoon bellen zonder naar de huisarts te gaan en een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen.

Meer informatie over haar praktijk vind je op haar website. Je kunt haar ook een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 06-47771419.