Marc van Workum is geen onbekend gezicht in onze gemeente. Veel mensen kennen hem nog van Videoland, de videotheek die jarenlang in Malden was gevestigd. Inmiddels heeft hij al bijna 7 jaar de winkel 024 Outlet Stores in het winkelcentrum van Malden. Een outlet winkel waar van alles verkrijgbaar is voor in en rondom het huis.

 

Marc: “Klanten vinden het leuk om lekker in mijn winkel te snuffelen naar leuke koopjes. Veel klanten weten inmiddels ook wat ik doorgaans in mijn assortiment aanbied maar dagelijks krijg ik ook vragen als ‘ik ben op zoek naar een sneeuwschep, carnavalskleding of zonnebrand heb je dat toevallig liggen?’ En dat is het mooie aan mijn outlet winkel: ik probeer altijd met de seizoensgebonden producten mee te gaan waardoor ik het gewenste product ook vaak ook in de winkel heb liggen.”

 

In totaal heeft Marc minstens een paar duizend verschillende producten in zijn winkel en dat varieert van Senseo apparaten tot gereedschap en een groot assortiment aan tweedehands boeken. Met de opbrengst van deze tweedehands boeken doneert Marc regelmatig aan het goede doel.

 

Naast ondernemer is Marc ook de voorzitter van de BedrijvenInvesteringsZone van alle ondernemers in Winkelcentrum Malden. “Ik vind het belangrijk dat we als lokaal winkelcentrum er zijn voor onze klanten. Dat doen we door evenementen en leuke acties te organiseren en samen zichtbaar te zijn. Als winkelcentrum hebben we onze klanten veel te bieden en dat alles onder één dak. Ook vind ik verbinding tussen de lokale ondernemers belangrijk. Ondernemers kunnen elkaar op zoveel fronten versterken. De kracht van lokaal is daar een mooi voorbeeld van.”

 

Naast ondernemer en voorzitter in het winkelcentrum, heeft Marc ook regelmatig in Malden de ‘Qmusic Foute Party’s’ georganiseerd in Maldensteijn. Dit feest was goed voor ruim 1000 gasten uit Malden en omgeving en altijd uitverkocht! “Ik vind het leuk om Maldenaren iets te bieden in hun eigen omgeving. En de Qmusic Foute Party is altijd een groot succes.” Of het nog een keer gaat gebeuren? Wie weet, daar laat Marc zich nog niet over uit…

 

Benieuwd naar de aftermovie van twee jaar geleden?