Ook ondernemer Bert de Haas van Kringloopwinkel Vintage and More uit Heumen sloot zich aan bij de Kracht van Lokaal. Deze kringloopwinkel is gevestigd bij het industrieterrein aan de Sluisweg te Malden. In de kringloopwinkel vindt u een uitgebreid assortiment denk aan; meubels, kleding,  schoenen, witgoed, tv, audio, videoapparatuur, speelgoed, fietsen, lampen, servies, spullen voor woningdecoratie en nog veel meer. Kortom voor ieder wat wils, om eens lekker rond te snuffelen.

Sociale en maatschappelijke participatie

Bij Vintage and More werken er mensen met een arbeidsbeperking, dat wil zeggen mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking die hierdoor moeilijk een baan in onze maatschappij kunnen vinden. Zij bieden een werkplek waar sociale- en maatschappelijke participatie voorop staat. Om hiervoor te zorgen hebben zij een aantal vrijwilligers uit de sociale sector die meehelpen om de winkel te runnen en ook de mensen met een arbeidsbeperking kunnen begeleiden.

Vintage and More zoekt ook de samenwerking op met andere organisaties zoals Pluryn en het RIBW om krachten te bundelen en een positieve bijdrage te leveren aan mens en milieu.

Duurzaamheid

Ook is de kringloopwinkel bezig met duurzaamheid. Dit doet deze stichting door de verkoop van tweedehands goederen, daardoor dragen zij bij aan het verminderen van de afvalstroom. De spullen worden zo veel zoveel mogelijk gerecycled en wat niet verkocht kan worden wordt gedoneerd aan goede doelen.

U kunt uw herbruikbare huisraad afgeven bij de kringloopwinkel, ook is het mogelijk dat uw spullen worden opgehaald. Voor de actuele tijden kunt u informeren via de website.