Heeft u weleens moeite met vervoer? Buurtvervoer Heumen brengt u voor een laag tarief van huis naar huis met allemaal vrijwilligers uit uw eigen gemeente Heumen. De inwoners kunnen zo activiteiten ondernemen en sociale contacten onderhouden. Hiermee wil de gemeente Heumen dat haar inwoners uit hun isolement worden gehaald en niet vereenzamen.

Waarvoor kunt u Buurtvervoer Heumen gebruiken?  Wanneer u naar de dokter of naar de fysio moet; boodschappen wilt doen in ons mooie winkelcentrum Malden of als u op bezoek wilt gaan. Door dit mooie initiatief Buurtvervoer Heumen wordt U weer mobiel.

Buurtvervoer Heumen is een sociale service voor bewoners speciaal voor de gemeente Heumen. Dit geld voor alle inwoners mèt of zonder eigen vervoer. Deze service naar de inwoners werd ruim een jaar geleden al opgestart naast regionaal vervoerder Avan.

Buurtvervoer Heumen draait door inzet van een enthousiast team vrijwilligers van planners, chauffeurs en medewerkers. Mede hierdoor is het mogelijk voor inwoners en voor mensen die extra zorg behoeven binnen onze gemeente dit uit te voeren. Om gebruik te maken van het Buurtvervoer Heumen is geen medische indicatie verreist.

Deelnemers van het Buurtvervoer Heumen zijn dankbaar en blij met deze service vanuit hun eigen gemeente en met lokale vrijwilligers. Ieder inwoner van de gemeente Heumen verdient het om juist doordat ze minder mobiel zijn ook te kunnen genieten van hun woonomgeving.

Zo reist Mevr. Janssen Bouwmeester al enige tijd met Buurtvervoer Heumen tot grote tevredenheid. Mevr. Janssen Bouwmeester: “Voor mij is Buurtvervoer Heumen een uitkomst om zelf boodschappen te kunnen blijven doen. Het voordeel is; je blijft in beweging, je komt er eens uit en ik kan zien wat ik koop, ik kan het product zelf uitkiezen. Voor de coronapandemie brachten de chauffeurs mijn boodschappen tot in de keuken, nu tot aan de voordeur in verband met de overheidsregels rondom corona”.

Hoe kunt u een rit aanvragen: De planners zijn ieder werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur, via telefoonnummer: 06 – 38 27 82 31. Er is wel een vervoerspas nodig die u kunt aanvragen door te registreren en een pas aanvragen bij Buurtvervoer Heumen. De kosten van de ritten zijn vrij laag n.l. binnen de gemeente Heumen €1,50 enkele rit en naar ziekenhuizen in Nijmegen €2,50 enkele rit.